De boze heks en de zandtekenaar

Een magisch sprookje voor iedereen vanaf 5 jaar!
Gebaseerd op de verhalen van Hanna Kraan en tekeningen van Annemarie van Haeringen
Bewerking tekst door Tooske Ragas

4 Sterren Theaterkrant. Trotsemoeders schrijft:  “De voorstelling vliegt om…overal om mij heen zag ik blije gezichtjes en mijn eigen kinderen vonden het ook fantastisch. Zelf heb ik er ook van genoten, een prachtig ‘uitje’ voor het hele gezin: aanrader!”

Bekijk de agenda met alle speeldata in het theater >>>

De beroemdste toverende mopperkont van Nederland wordt leven in geblazen met liedjes en zandtekeningen. Deze magische voorstelling is een feest der herkenning voor alle boze heks-fans; een prachtige kennismaking met de knorrige heks die met haar getover het leven van de dieren in het bos in de war stuurt. Een van de bekendste moeders van Nederland, Tooske Ragas, reeg de verhalen van Hanna Kraan aan elkaar tot een betoverend nieuw verhaal. Met Elze van den Akker als zandtekenaar en Joske Koning als vertelster.

De boze heks heeft haar naam te danken aan haar vreselijke humeur. Ze rent dan woedend door het bos en betovert ieder dier dat ze op haar pad tegenkomt. Als de razende bui van de heks voorbij is, tovert ze gelukkig alles weer terug. Maar dan komt haar zus langs en dat wordt de dieren allemaal teveel. Drie dieren: een eigenwijze egel, een bezorgde haas en een dichtende uil, besluiten hier wat aan te gaan doen. Samen verzinnen ze een plan om de rust in het bos te herstellen. Een bos met twee heksen is een ramp, maar een bos zonder toverheks is… ja wat eigenlijk?

De boze heks en de zandtekenaar is een muzikaal en beeldend sprookje voor iedereen vanaf 5 jaar. Het boek Verhalen van de boze heks is uitgeroepen tot één van de 99 mooiste kinderboeken aller tijden door Stichting Lezen. 25 jaar geleden kwam het boek uit.

Bekijk video’s over de voorstelling De boze heks en de Zandtekenaar >>

 

Bekijk video’s over de voorstelling>>
Bekijk foto’s over de voorstelling>>
Koop tickets bij het theater >>

Knutselpakket
De boze heks heeft in één van haar razende buien alle kleur uit het bos getoverd! Help jij de dieren de kleur weer terug te krijgen? Download hier de toverkleurplaat en tover het bos weer normaal!

Volg de Zandtekenaar via Facebook >>

 

Share This